Publicatie: 09/07/24 | Foto: Tengbeh Kamara, Rachel Ecclestone, Rawi Media

Drie ambassadeurs gaan aan de slag voor het programma Oog voor Impuls! Gyonne, Maartje en Rajiv delen vanuit hun perspectief als zzp’er in de culturele en creatieve sector hun ervaring met en kennis over onderwerpen zoals arbeidsongeschiktheid en pensioen. Ze stellen zich graag aan je voor.

Het programma Oog voor Impuls stimuleert zzp’ers in de culturele en creatieve sector om een gezonde en duurzame beroepspraktijk in te richten. Hierbij vinden we het vooral belangrijk dat zoveel mogelijk zzp’ers zich verzekeren voor arbeidsongeschiktheid en sparen voor later. Met de financiële regelingen Zelfverzekerd en Nu voor Later en tools zoals Zoë de ZienerDe Pensioenkijker en de Zelfverzekerd Zelfcheck helpen we je hier een handje bij. Vanaf nu gaan ambassadeurs bijdragen aan deze ondersteuning! 

Of het nu gaat over tariefbepaling, het opstellen van een offerte of het afsluiten van een pensioenvoorziening; veel zzp’ers geven aan het liefst input te krijgen over deze onderwerpen van andere zzp’ers. Zij zitten immers in hetzelfde schuitje. Voor input over het inrichten van een gezonde beroepspraktijk kun je daarom voortaan onze ambassadeurs op de voet volgen. Welke ervaring hebben zij als zzp’er met arbeidsongeschiktheid en pensioen? Of met de regeling Zelfverzekerd en Nu voor Later? Wat is volgens hun het belang van het afsluiten van een voorziening? En welke hebben zij afgesloten? En waarom? 

Maak alvast kennis met onze ambassadeurs:

Gyonne Zafira

Programmamaker, podcastmaker, redacteur, subsidie- en beleidsadviseur, aanvrager Zelfverzekerd

“Mijn naam is Gyonne. Sinds enige tijd werk ik als freelance ervaren programmamaker, podcastmaker en redacteur én subsidie- en beleidsadviseur in de kunst- en cultuursector. Tegenwoordig doe ik dit niet alleen in Nederland, maar ook op Aruba. Ik zoek graag samenwerking in de bredere ABCSSS-diaspora. Dit doe ik via Counter/Narratives en Be Right Back | Bai Bin Podcast.

Ik ben verheugd aan te kondigen dat ik een samenwerking ben aangegaan als ambassadeur van het programma ‘Oog voor Impuls’ van Platform ACCT. 

Dit platform richt zich op kwesties zoals financiële ongelijkheid en vangnetten voor freelancers in de cultuursector. Ik geloof sterk in hun missie en ben enthousiast om mijn expertise en ervaring in te zetten om bij te dragen aan hun doelen. In de komende periode zal ik jullie meer vertellen over Platform ACCT, mijn connectie met wat zij bieden en wat zij ook voor jullie kunnen betekenen!” 

Vanuit haar rol als ambassadeur wil Gyonne graag dieper ingaan op het inrichten van de freelance-beroepspraktijk. Daarbij besteedt ze ook aandacht aan het gegeven dat niet iedereen in de culturele en creatieve sector ervoor kiest om freelancer te worden. Volg Gyonne op Instagram @muchadiawa en LinkedIn. 

Foto: Tengbeh Kamara

Maartje Valk

Adviseur, fondsenwerver en zakelijk leider, aanvrager Zelfverzekerd en Nu voor Later

“Als freelance fondsenwerver heb ik de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen euro opgehaald voor verschillende projecten en opdrachtgevers. Ook ben ik in de loop der jaren als adviseur bij verschillende fondsen betrokken om hen te adviseren over de aanvragen die zij ontvangen: het Cultuurfonds, Cultuur Eindhoven, Kickstart Cultuurfonds, VSBfonds en Fonds Podiumkunsten.

Op dit moment ben ik zakelijk leider van het Prinsengrachtconcert en directeur van de Noorderkerkconcerten in Amsterdam.

Daarnaast ben ik lid van de Cultuurraad in Eindhoven en de adviescommissie meerjarige subsidie in Den Haag. In het verleden was ik onder andere betrokken bij de Eye Care Foundation, Kamerata Zuid, Theater De Krakeling, Wishful Singing en diverse andere fondsen.

Op mijn Instagram @maartjevalk.nl geef ik tips over fondsenwerving en leer ik creatievelingen zelf goede en kansrijke aanvragen schrijven!” 

Foto: Rachel Ecclestone

Rajiv Bhagwanbali

Host, presentator en ondernemer, aanvrager Zelfverzekerd en Nu voor Later

“Hi! Ik ben Rajiv Bhagwanbali, één van de nieuwste ambassadeurs. Na 15 jaar professioneel gedanst te hebben, ontwikkelde ik een talent voor presenteren. Sindsdien doe ik commerciële en culturele events en af en toe wat documentaires op TV! Daarnaast regisseer ik theatervoorstellingen met een multidisciplinair en multicultureel vertrekpunt en ben ik artistiek directeur van het Rotterdam Street Culture Week festival. Sinds kort ben ik ook voorzitter van de Makers Coalitie, een partij die zich inzet voor de belangen van professionals binnen de creatieve industrie.

Ik heb daarnaast een massagepraktijk en een prachtig gezin met twee kids! En…. heeeeeeeeeeel af en toe slaap ik wel eens. 

Binnen mijn veelzijdige beroepspraktijk hoor ik constant van creatives om mij heen dat zij hun zaken beter willen regelen, maar er de kennis en kunde voor missen. Een aantal van hen heb ik al geholpen bij het realiseren van betere financiële zekerheid. Dit geeft mij veel voldoening en dus voelde ik mij geroepen om dit structureler te doen. Daarom ben ik ambassadeur geworden! Ik hoop dat ik ook wat voor jou kan betekenen, dus schroom niet om mij te contacten wanneer je denkt dat dat nodig is!” 

Op de vele events die Rajiv organiseert, presenteert of bijwoont, vertelt hij je meer over Oog voor Impuls. Hij gaat ook graag met je in gesprek over financiële zekerheid. Volg hem op Instagram: @jivan_arazzi. 

Foto: Rawi Media